Kırmızı Melki Nasıl Pişirilir?
Ağır olur derseniz una buladığınız melkileri yağladığınız fırın tepsisine sıralayın. (üst kısımları alta gelecek şekilde) Melkilerin üzerine bir iki damla sıvıyağ gezdirin. Fırında veya maşınga (kuzine) fırınında pişirin.
Öncelikle kırmızı etimizi yıkayıp haşlıyoruz. Melki mantarlarımızı temizleyip yıkayıp iri iri doğruyoruz. Domates ve soğanları ay şeklinde, biberleri istediğimiz uzunlukta kesiyoruz.
Contents
- 1 Fırında Melki nasıl olur?
- 2 Melki yemegi nasil yapilir?
- 3 Melki kavurması nasıl olur?
- 4 Fırında çıntar nasıl pişer?
- 5 Kanlıca mantarı nasıl pişirilir fırında?
- 6 Melki yemeği hangi yöreye aittir?
- 7 Melki nerede bulunur?
- 8 Çıntar nedir?
- 9 Kanlıca mantarında hangi vitaminler var?
- 10 Cam mantarı nasıl yapılır?
- 11 Kulacık mantarı nasıl olur?
- 12 Çıntar dondurucuda nasıl saklanır?
- 13 Çıntar mantarı nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?
- 14 Kanlıca mantar kızartması nasıl yapılır?
Fırında Melki nasıl olur?
Güzelce yıkanan mantarlarımız tuzlanır karıştırılır. Sonra her yerine gelecek şekilde unlanır. Fırın tepsisine dizilir. Üzerine zeytinyağı gezdirilir. 200 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika kontrollü pişirilir.
Melki yemegi nasil yapilir?
Melki Yemeği Nasıl Yapılır? Melki 5 – 6 kez yıkanıp, bıçakla soyulduktan sonra doğranır. İnce kıyılmış soğan, zeytinyağında pembeleştirildikten sonra salça, melki, tuz ve su ile 30 dakika pişirilir. (Dibini tutmaması amacıyla, suyu azaldığında yeniden su eklenir.) Servis yapılırken karabiber eklenir.
Melki kavurması nasıl olur?
Yapılışı:
- Melkiler zedelenmeden bol suda yıkanır.
- İrice parçalar halinde doğranır.
- Zeytinyağı konulan tavada yemeklik doğranmış soğanlar biraz pembeleştirilir.
- İrice doğranmış melkiler de eklenerek, suyunu çekene kadar orta ateşte kavrulur.
- Pişmesine yakın tuz ve karabiber eklenip, sıcak servis edilir.
Fırında çıntar nasıl pişer?
Küçükse sadece sapları kesilir, büyükse irice parçalar halinde doğranır. Kağıt havlu ile kurulandıktan sonra yağlanıp, tuzlanır. Fırın kabına üst kısımları alta gelecek şekilde dizilir. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında, 30- 45 dakika kadar kontrol edilerek pişirilir.
Kanlıca mantarı nasıl pişirilir fırında?
Zeytinyağı ve soğanı biraz tuz ekleyerek soteleyin, pembeleşen soğanlara biberleri ilave ederek 1 dakika kadar soteleyin. Mantarları ekleyin ve 2-3 dakika hafifçe renk değiştirinceye kadar kavurun. Son olarak domates sosu ekleyin, karabiber ve tuz ilave ederek lezzetlendirin.
Melki yemeği hangi yöreye aittir?
Çanakkale yöresi ile özdeşleşen bu yemek, kısa sürede hazırlanan ana yemeklerden biridir. Protein bakımından zengindir. Balıkesir’de melki mantarına ‘çam mantarı’ Ege Bölgesinde ise ‘çıntar mantarı’ ismiyle bilinir.
Melki nerede bulunur?
Kanlıca mantarı halk arasında çam mantarı ve melki mantarı olarak da bilinir. Türkiye genelinde Batı Karadeniz ve Balıkesir taraflarında yetişen kanlıca mantarı yemeklerde de kullanılıyor. Özellikle Bolu’nun merkezi, Mudurnu, Mengen ve Gerede ilçelerinde kanlıca mantarı önemli besin kaynaklarından bir tanesidir.
Çıntar nedir?
Çıntar mantarı diğer adı Kanlıca mantarı ve Melki mantarıdır. Halk arasında genellikle bu iki ismiyle bilinir. Yenilebilen bir mantar türü olan çıntar, sonbahar mevsiminin ilk yağmurlarıyla birlikte dağlarda ve ormanlarda ortaya çıkar.
Kanlıca mantarında hangi vitaminler var?
KANLICA MANTARININ FAYDALARI
En çok vejetaryenlerin besin tercihi arasında bulunan mantarlar, beslenmede hayati önem taşıyan elzem aminoasitleri içermektedir. Ayrıca, mantarda kalsiyum, fosfor, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, B1 vitamini, B2 vitamini, Niasin ve C vitamini bulunmaktadır.
Cam mantarı nasıl yapılır?
Hazırlanışı
- Mantarları süzgece koyup bol suda yıkayın.
- Yıkadığınız mantarları küp küp doğrayın.
- Bir tencereye su koyarak kaynatın.
- Mantarları suyun içerisine ekleyin ve 10 dakika haşlayın.
- Haşlanan mantarları güzelce süzün ve kurulayın.
- Soğanları küp küp yemeklik olacak şekilde doğrayın.
- Bir tavaya zeytinyağını dökün.
Kulacık mantarı nasıl olur?
Kulacık mantarı Türkiye’de daha çok İç Anadolu Bölgesi’nde yetişen mantar türleri içerisinde gelir. Tabii bütün farklı bölgelerdeki kırsal ve otlak bölgelerde de doğal, kendiliğinden yetişen bir mantar türüdür. Daha çok Dikenlerin olduğu yerde toprağa yapışık bir şekilde durur.
Çıntar dondurucuda nasıl saklanır?
Mantarlarını pişirdikten sonra da derin dondurucuda saklayabilirsin. Bu yöntemde mantarları az yağda soteledikten sonra kaplara ya da buzdolabı poşetlerine koyarak hızlıca dondurman gerekir. Bu şekilde saklarsan çiğ mantara göre çok daha uzun süre dayanırlar.
Çıntar mantarı nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?
Çintar Mantar Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir teflon tavada tereyağımız da zeytin yağımızı eritiyoruz. Üzerine küp doğranmış soğanı ilave ediyoruz.
- Üzerine büyük dilim olarak mantarları doğrayıp, ekliyoruz. İyice kavuruyoruz.
- Suyunu bırakabilir. Çektikten sonra kavuruyoruz.
- 5 dakika daha kavuruyoruz.
Kanlıca mantar kızartması nasıl yapılır?
Tencereye zeytinyağını alın, orta ateşte yağı kızdırın ve soğanları tencereye atın. Soğanı 1 dakika kadar soteledikten sonra mantarları ekleyin. 6-7 dakika harlı ateşte (suyunu salıp çekinceye kadar) kavurun. Tuz karabiber ile tatlandırarak sıcak servis yapın.